15 Aralık 2008 Pazartesi

En Sevdiğim Çiçekler ve Büyükbabacığım.


Resmen ruhumu dinlendiriyor bu çiçeklerin kokusu. Öyle güzel, öyle duru öyle taze kokuyor ki kokusunu duyan kişiyi etkisi altına almaması imkansız. Nergis'ten bahsediyorum, bazıları Fulya da diyor. Kasım ayında başlar köşe başlarında çiçekçilerde boy göstermeye şubat sonuna kadar da devam eder varlığı.

Benim için ayrıca bir özelliği var bu çiçeklerin. Canım büyükbabacığım nur içinde yatsın her kasım şenlendirirdi evimizi bu çiçeklerle... Şimdi kokusunu içime çektikçe bu çiçeklerin, yad ediyorum ruhunu. Bir demet iş yerindeki masasına, bir demet anneanneme bir demet de bana alırdı sevdiğimi bildiğinden.

Öğle yemeğinden dönerken köşe başında önce kokularını duydum, sonra büyükbabamı andım sevgiyle ve bir demet aldım bu güzel çiçeklerden, şimdi odamın önünden geçen herkes içeri giriyor kokunun nerden geldiğini anlamak için.

Seni dualarımda hiç unutmadım büyükbabacığım belki biliyorsun kimbilir, ama her kasım geldiğinde seni ne kadar çok özlediğimi daha çok anlıyorum. Şimdi bu güzel çiçekleri koklayıp senin o güzel yanaklarından öptüğüm ve kokunu içime çektiğim günlerin hayaliyle idare etmeye çalışıyorum. Seni çok özledim...

2 yorum:

PENNEARABIATA dedi ki...

canım Elifcim ne güzel yazmışsın, ellerine sağlık, Allah rahmet eylesin bir kez daha...

Siparişleriniz İçin dedi ki...

canım benim sağol. amin.