12 Aralık 2008 Cuma

Müzikle İşkence!


Haberlerde ilk dinlediğimde inanamamıştım, müzikle işkencemi olur yaw diye düşündüm ne olduğunu anlamak için biraz araştırma yaptım, gerçekmiş. Müzikle de eziyet oluyormuş, CIA'in yaptığı açıklamaya göre özellikle Guantanamo ve Irak'ta Amerikan askerlerinin sıkça kullandıkları bir yöntemmiş.

Terrör suçlusu oldukları düşünülen şüpheliler üzerinde uygulanan bu yöntem akıl almaz gerçekten. Guantanamo'da yargılanmadan mahkum edilen 'suçlulardan' biri olan Ruha Ahmed yaşadıklarını şöyle anlatmış: "Ellerimiz ve ayaklarımız birbirine bağlı şekilde yerde neredeyse yapıştırılmış gibi oturtuluyoruz. Gözlerimiz bağlanıyor. Bizi iki gün boyunca böyle acı içinde oturttuktan sonra sonuç alamayınca yüksek sesle müzikler dinlettirmeye başladılar. Sessizlik içindeyken, aklınızı başka bie şeye yoğunlaştırıp acıyı unutabiliyorsunuz, güzel şeyler düşleyerek oradan uzaklaşabiliyorsunuz. Ama kulaklarınızda tırmalayıcı bir şekilde yankılanan Born in the USA şarkısını dinlemek zorunda kalınca acı da artıyor."

İnanılmaz değil mi? Şarkıları işkence yöntemi olarak kullanıla şarkıcılar da ayaklanmışlar. 'işkence aracı olmak istemiyoruz' diyerek kampanya başlatan sanatçıları Amerikan ordusunun pekte taktığı söylenemez hala bunun çok 'verimli' bir yöntem olduğunu düşünmekte ısrarcılarmış. En çok kullanılan işkence şarkıları da şöyle:

. Bruce Springsteen - Born in the USA
. David Gray - Babylon
. Queen - We are the Champions
. Don McLean - American Pie
. Bee Gees - Stayin' Alive
. AC/DC - Hells Bells
. Britney Spears - Baby One More Time
. Christina Aguilera - Dirty
. Susam Sokağı müzikleri
. Barney & Friens'in dizi müzikleri

Bana enteresan geldi, bu şarkıların çoğunu severim nasıl işkence yöntemi olur aklım ermedi, hıııımmm ama ülkemizden örnek isterseniz 5dk bile dinleseniz işkence etkisi yaratacak pek çok şarkı söyleyebilirim size!

Hiç yorum yok: