24 Kasım 2008 Pazartesi

Her Pazartesi..


Pazartesi günleri yepyeni bir başlangıç benim için.. yepyeni bir haftaya yeni gelişmelere belkide kötülüklere başlangıç her ne olursa olsun sendrom haline getirmedim pazartesi günlerini..
Ama o pazarlar yok mu? hava kararmaya başladığı an başlar içim kararmaya kendimi bildim bileli böyledir ilkokul zamanlarımdan kalma.. Okul zamanı biriken, haftasonu boyunca yapılmayan ödevlerin sıkıntısı basar insana pazar günü, şimdi de hafta boyunca yapılacak işlerin gidilecek toplantıların sıkıntısı çökmeye başlıyor..

Yalnız şöyle de bir durum var bende enteresan bir şekilde pazartesi sabahı eser kalmıyor bu sıkıntılardan.. hepsini bırakıyorum pazar akşamı daldığım uykuda.. En azından bu güzel:) Başkaları gibi pazartesi sendromum yoktur benim, hatta benim için oldukça hızlı geçen bir gün tam aksine.

Her türlü sendromda olduğu gibi pazartesi sendromları da tamamen bizlerin beyninde yarattığı bir olgu. İşte bilim adamları asıl sendrom yaratan günü açıklamışlar:)

Araştırmacılar haftanın asıl kötü gününü açıkladı. 'Haftanın en zor günü Pazartesi' şeklindeki tez çürütüldü. Avustralyalı bilim adamları yaptıkları son araştırmaya dayanarak, "haftanın en kötü gününün" Çarşamba olduğunu açıkladı. Avustralyalı Profesör Cherles Areni, yapılan son araştırmanın şimdiye kadar bilinenleri altüst ettiğini söylerken "Ne Pazartesi sendromu, ne de 'iyi ki Cuma oldu' diye bir şey var. Çalışan insanlar için Pazartesi sadece bu eski inanç yüzünden daha zor geliyor. Aslında enerjileri de ruhsal durumları da normal. Cuma günleri ise hafta sonu geliyor diye daha fazla enerjileri yok. Bu sadece 'Şükürler olsun Cuma oldu' şeklindeki inanışın verdiği bir miktar rahatlama. Haftanın asıl kötü günü Çarşamba" dedi. Çarşambaları, haftanın ortası olması nedeniyle, çalışan insanların enerjisinin daha düşük olduğunun tespit edildiğini söyleyen Prof. Areni "Bir de önlerinde bir o kadar daha çalışma zamanı olduğunu bilen insanlar, ruhsal açıdan da yorgunluk hissediyor" dedi.

Yani neymiş Pazartesi sendromu külliyen yalanmış:)

Hiç yorum yok: