25 Kasım 2008 Salı

Atatürk'ün partisinde kara çarşaf!

Son zamanlarda yaşanan saçmalığı hayretle ve dehşetle izliyorum. Aslında insanların inançlarını istedikleri gibi yaşamaları gerektiği fikrini savunuyorum, hayat görüşümde bu.. Ancak izlediğimiz ikiyüzlülüğe dayanamıyorum, bu yazıyı siyasi görüşümü belirtmek için yazmıyorum sadece siyasilerin insanları nasıl aptal yerine koymaya çalıştıklarını, nasıl rol yaptıklarını ve bu insanların memleketimin yönetiminde söz sahibi olduklarını izliyorum içim acıyarak..

Düşünsenize 1923 yılında Kurtuluş Savaşını örgütleyen ve yürüten "Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetinin" devamı olarak Atatürkümüz tarafından kurulan bir parti, her söyleminde Atatürk'ün izinde olduklarını ilke ve inkilaplarını yaşatacaklarına and içen bu insanlar bugün Atatürk'ün en önemli devrimlerinden biri olan şapka ve kıyafet devrimini nasıl da göz göre göre çiğniyor ve çiğnetiyorlar! "Biz her nokta-i nazardan medeni insan olmalıyız. Fikrimiz, zihniyetimiz, tepeden tırnağa kadar medeni olacaktır. Medeni ve beynelmilel kıyafet milletimiz için layık bir kıyafettir onu giyeceğiz." M. Kemal Atatürk, 23 Ağustos 1925, Kastamonu. Tam 83 sene önce bu sözlerle ve koyduğu kanunlarla ilkesini kesin ve net çizgilerle çizen sevgili Atam, çizdiği bu yolun ilkelerini savunduklarını söyleyenler tarafından nasıl bir bir çiğnendiğini görüyormudur acaba? Umarım görmüyorsundur, umarım...

Peki tüm bu yaşananlar ne uğruna.. Hızla kan kaybeden, güven yitiren politikicalıların bir kaç oy uğruna oynadıkları bir oyundan ibaret! Yazıklar olsun ki bize bunları yaşatan, izleten sözde Atatürkçülere yazıklar olsun ki inançlarını ve haysiyetlerini bir torba kömür için satan bizlere!!!

Hiç yorum yok: