18 Ocak 2010 Pazartesi

Eskiden kar yağardı

Eskiden kar yağardı, yatağımın yanındaki perdeyi aralık bırakır sokak lambasının altından gelin gibi süzülen kar tanelerini izleyerek uykuya dalardım. Dışarı çıktığımda içimi beyaz huzur kaplardı, hele yürümek, kimsenin basmadığı yerlere ilk basan olmak sonra dönüp bakmak ayak izlerine.. En güzeli de çocukken kar yağdığında ailece dışarı çıkılan ve kar keyfinin yaşandığı gecelerdi hafızamda kalan, bir çocuk için nasıl mutlu nasıl huzurlu nasıl güzel anlardır anneyle babayla oynanan o güzel zamanlar, karla yoğrulan bu mutluluk bir yetişkinin hafızasındaki en güzel çocukluk anılarını süsler bence, en azından benimkini süslüyor..

Ama şimdiki İstanbul çocuklarının böyle anıları olamayacak maalesef, uzun zamandır böyle güzel bir kar yağmadı, bende o günleri bu güzel fotoğraflarla canlı tutmaya çalışıyorum hafızamda.






5 yorum:

Durunun Annesi (Duygu) dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın canım bende dün akşam aynı şeyleri düşündüm ve söyledim.
Kar benim içinde çok özel.
Çocukken her kar yağdığında saat kaç olursa olsun dışarı çıkıp oynamak bugünlerde yaşadığım heyecanın, sevincin kaynağıdır.
Umarım aynı güzellikleri çocuklarımıza da yaşatma olanağımız olur.

Siparişleriniz İçin dedi ki...

inşallah canım, ama çok içten yazmışım galiba ertesi gün kar yağdı istanbula :)

PENNEARABIATA dedi ki...

Babamın annemin işten gelmesini bekleyip onlarla hava karardıktan sonra sokağa çıkıp kar topu oynadığım günleri hatırladım. Sokak lambasının ışığında lapa lapa yağan karı izlemek de ayrı bir keyiftir.

Siparişleriniz İçin dedi ki...

artık yağan karı seninle izlemek daha güzel kocacım:)

bu arada kar yağmak için benim bu yazıyy yazmamı beklemiş sanki:)

PENNEARABIATA dedi ki...

ne ağız varmış elifcim sende de. eskiden kar yağardı dediğinden beri kar yağıyor maşallah.