8 Nisan 2009 Çarşamba

Şimdi Gezme Zamanı

Miskin, puslu ve kara kıştan uyandık hepimiz doğa ile birlikte. Herşey yeniden doğuyor sanki, hergün gelip geçtiğim sokağımızdaki o sevimsiz kara ağaç bir gelin edasıyla, dallarını süslemiş tıpkı duak gibi süzülüyor ve ben her sabah onun bu mucizevi değişimine bakıp işte bahar böyle birşey kötülükleri örten, tüm renksizlikleri capcanlı renklere dönüştüren, öyle güzel bir mevsim. Bu mevsimin güzelliklerini kaçırmamak, gezmek, doğanın uyanışına tanıklık edip, uyanmak lazım... İşte bu güzelliğe şahit olabileceğiniz gidip görülmesi gereken şahane yerlerden bazıları.

ABANT

Abanta bir kaç defa gittim, hem günü birlik hem de 2-3 gece kaldım. Gerçekten harika bir yer. İstanbul ve Ankara'ya yakın olması ayrıca güzel kesinlikle tavsiye ederim özellikle kış ve bahar aylarında inanılmaz güzel oluyor, bisikletle gölün etrafında gezmenizi ve üstteki resimde gördüğünüz iskeleden bol bol fotoğraf çekmenizi tavsiye ederim.

SAPANCA

Adapazarı'nda doğduğum için Sapanca'ya çok sık giderdik küçüklüğümden beri. Ancak Sapancanın güzelliklerini depremden sonra İstanbul'da yaşamaya başladığımda keşfettim diyebilirim:) Ailem depremden sonra bir süre Sapanca'da yaşadı, her mevsiminin ayrı güzel olduğunu, doğasının muhteşem olduğunu o yıllarda keşfettim, ayrıca artık Kartepe sayesinde kış tatilcileri ve kayak meraklıları için kışında tatil yapılabilecek mekanlar arasında. Yazın ise pek çok yerinden göle girilebildiği gibi, yayla vari doğal bitki örtüsüyle piknikçilerin vazgeçilmez mekanları arasında.

Ayrıca evliliğe ilk adımımızı Sapanca'da güzel bir kır bahçesinde attık (aşağıdaki ilk resim), Sapanca'da nişanlandık. O yüzden benim için ayrıca özel:)



AĞVA

Yaklaşık 3 sene önce izlediğim bir dizide görmüştüm Ağva'yı ve o günden beri gidip en azından bir haftasonumu geçirmek istediğim ama henüz bunu gerçekleştiremediğim yererden biri. Bir haftasonu Adapazarı'ndan İstanbul'a dönerken bu yol üzerinden gelmiştik ancak dediğim gibi kalma fırsatım olmadığı içinde hakkında pek fazla birşey bilmiyorum, ama gördüklerim ve giden arkadalarımın anlattığına göre gidelisi bir yer, özellikle şimdi de en uygun zaman.


ASOS - KAZ DAĞLARI

Gidip bir haftasonunu geçirmek istediğim yerlerden biri Asos ve Kaz Dağları. Hakkında pek fazla birşey bilmiyorum ancak duyduklarım ve gördüklerim hep çok güzel.


Bu yerlere gitmek için günlerce tatile ihtiyacınız yok. Sadece 1,2 gün, haftasonu yeterli olacaktır. Eminim daha pek çok güzel yer vardır, gidip görülecek, siz de bildiklerinizi paylaşır mısınız?

1 yorum:

Nilay dedi ki...

Amaninnn booooo ben Ağva yı seçiyorummmm!!!!!!