31 Ağustos 2009 Pazartesi

Yaşasın! Geldi Güzel Sonbahar


Nasıl güzel bir sabaha uyandık bugün. Mis gibi yağmur ve toprak kokusunu çektim ciğerlerime. Eylül 1 şanına yakışır bir şekilde geldi aramıza. Hoşgeldin sevgili sonbahar, bilirsin en çok seni severim aralarında.. Yazın şımarıklığının, kışın soğukluğunun yanında ruhuma inceden inceden hakim olan tek mevsimsin sen.
Hüznüne saklanmış neşeni, yazın hareketine karşı tüm hareketsizliğini, içine çekilmeni ve kendini kışa hazırlamanı nasıl özledim bilemezsin...

Hoşgeldin tekrar tekrar:)

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Ugg Bu Kış Evlerde

Geçtiğimiz kış oldukça sık gördüğümüz ve her türlü kyafet ile kombin edilen ugglar bu kış terlikleri ile karşımıza çıkıyor. Bence çok sevimliler, eminim sıcacık tutarlar. Siz ne dersiniz?


25 Ağustos 2009 Salı

Beylerbeyi...




Pazar gününü kız kardeşimle geçirdim, evlendiğimden beri birlikte zaman geçirmiyorduk, çok iyi oldu. Nereye gidelim diye düşünürken Beylerbeyi geldi aklıma, uzun zamandır gitmemiştim. Özlemişim... Ben resmen kendimi oralara ait hissediyorum bunu her seferinde söylediğimde sevgili eşim gülüyor ama gerçekten öyle. Anadaolu yakasının Kuzguncuk'tan, Kuleli'ye kadar olan kısmında sanki ççoookkk uzun yıllar yaşamışım da güzel anılar bırakmışım gibi mutlu oluyorum her gittiğimde.

13 Ağustos 2009 Perşembe

Nedir Bu Tasavvuf Modası?

Ahmet Ümit'in tarzını, olaylara yaklaşımını, hikayeleri ele alışını çok beğenirim. Nerdeyse bütün kitaplarını okudum en son geçen haftalarda son çıkan kitabı Bab-ı Esrar'ı okudum. Gayet sürükleyici fantastik bir kitap, din, yaşam ve inançı mesnevilik çatısı altında toplamış ve bence çok güzel kurgulamış, severek okudum. Babası Konya'lı olan İngiltereli bir kadının iş için Konya'ya gelip fantastik olaylar yaşamasını ve bu aradada geçmişte babasının Konya'da yaşadıklarını Şems ile Rumi ile birleştirmiş Ahmet Ümit.

Sonra nerdeyse okumayanı dövdükleri için Elif Şafak'ın 'Aşk'ını okudum, Elif Şafak'la ilgili ciddi önyargılarım olduğundan daha önce hiçbir kitabını okumamıştım, Aşk'ı okurken hep Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar'ına takıldım kaldım. O kadar birbirlerine benziyorlardı ki Elif Şafak'ta özetle Rumi ve Şemsin aşklarını konu almış ancak anlayamadığım 2 şey var, birincisi; Neden insanlar bu kitabı yere göğe sığdıramadılar? Ben Rumi ve Şems'in ilişkisini çok yüzeysel anlattığını düşünüyorum Elif Şafak'ın belki Mesnevi'yi okuduğumdan bana pekte şaşırtıcı gelmemiştir yaşadıkları bilmiyorum ama madem bu kitabı yerlere göklere sığdıramıyorsunuz o zaman neden kimse Bab-ı Esrar'dan bahsetmiyor? Anlayamadığım ikinci şeyde nedir bu tasavvuf modası? Ne Şems, ne Rumi ne de sufilik ve tasavvuf yeni değil ki neden bütün popüler yazarlar özelilkle son günlerde bu konu üzerine kurguluyorlar romanlarını? Bana bu işte başka bir iş varmış gibi geliyor. Bilmem siz ne dersiniz?

Bu arada Aşk'ı okumaya başlayınca Elif Şafak'ın diğer kitaplarını da merak ettim ve şu anda Siyah Sütü okuyorum. İçerisindeki betimlemeler, tasvirler, benzetmeler beni benden aldı diyebilirim, kesinlikle 'Aşk' ile karşılaştırmıyorum bile. Beni daha fazla etkiledi hatta bazı cümleleri tekrar tekrar okuyorum, kitap olkurken en çok sevdiğim şey bu.

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Pasaj mı? Hangisi?

Yaklaşık 11 yıldır sanal alemin bifiil içindeyim, hatta ekmeğimi ondan kazanıyorum ancak gelin görünki internetten alışveriş yapmak konusunda hep bir adım geride oldum tamamen benim pimpirikliğimle alakalı başka bişey değil. Hatta bir ara istediğim kitapları almak için, sürekli kredi kartını kullanan bir arkadaşımı kullanır, kitapları, kendi kredi kartı ile amazon'dan alır sonra parasını ona verirdim:)

Taa ki sanal kartımı kullanmaya karar verene kadar. Tabi sanal kartımı kullanma kararımı da internette girdiğim ve çıkamadığım "pasaj"a girdikten sonra aldım. Nedir bu pasaj diyorsanız pasaj.com'u ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Fayda-fayda anlayışı üzerine kurulmuş harika, ürünlerini satmak isteyenlerle almak isteyenleri birleştiren bir site. Ayrıca el emeği göz nuru ürünlerin sahiplerini bulmasına aracı olması "pasaj"ı sevmemin diğer boyutu.

Pasaj.com'da da üreticilerinin ayrıca pasajları var ben bu günlerde "hesionka" nın pasajından (hesionka.pasaj.com ) çıkmıyorum. Çok beğenerek bu tacı aldım. Nasıl kokoş değil mi?


Harika bir paketle elime ulaştı ve içinden de çok severek kullanacağım bir yaka iğnesi çıktı. Nasıl mutlu oldum bilemezsiniz bazen ufacık şeyler sizi inanılmaz mutlu ederya paket elime geçtiğinde bende aynen öyle mutlu oldum. Alacağım bir kaç şey daha var ama şu anda stokta kalmamış eğer gelirse tekrar hemen alacağım...

Sanal kartımı kullanmaya başlama kararım iyi mi oldu kötü mü oldu ay sonunda anlayacağım! ama aldığım şeyleri çok severek kullanacağıma da eminim. Ayrıca pasaj ve hesionka'yı keşfettiğim için de mutluyum:)

4 Ağustos 2009 Salı

Bukalemun musun Mischa?

Şimdi siz bu kıza taktığımı düşünebilirsiniz ancak hiç alakası yok. Sadece bu kadar kısa zamanda geçirdiği değişime inanamıyorum. Nasıl oluyor gerçekten anlamış değilim bir zayıf bir kilolu, bir sarışın bir kumral, bir kısa saçlı bir uzun.. Kendi üzerimde değişime pek açık olmadığım hatta saçımı kısaltacağım zaman bile kırk defa düşündüğüm için dikkatimi çekiyor sanırım Mischa'nın değişimi. Sizce de öyle değil mi bu kız bukalemun gibi değil mi? ;)