29 Mart 2009 Pazar

Pazartesi, Yepyeni bir hafta, gitsin kilolar :)

Eveeeeeeeeettttttttt sonunda 1 hafta önce aldığım lahanayı haşladım bu haftasonu ve lahana diyetime başladım. Bakalım neler götürecek benden :) Bu hafta çekilmez olaibilirim, sevenlerime duyurulur :)

26 Mart 2009 Perşembe

Ugg ve Elbise

Bu kış ugg botları bol bol gördük, çeşit çeşit kombinasyonlarda. Kot ile, spor kıyafetlerle, kot eteklerle ya da taytla ama bunu ilk defa görüyorum. Güzelim elbisenin altına hiç olmamış bence, tarz olacağım diye gözünü çıkartıyor bazen şu ünlüler. Sizce de öyle değil mi?

24 Mart 2009 Salı

Yorgunum

Bu günlerde çok yorgunum, gerçekten yorgunum iliklerime kadar.. Neden bu kadar yorgunum onuda bilmiyorum, çok yoğun çalışıyorum evet ama ben hep yoğun çalıştım zaten, bu çalışma yorgunluğu değil biliyorum. Acaba yaşlanıyor muyum? Her zaman kalktığım saatte kalkıyorum sabahları daha az uyumuyorum ama gece tv karşısında kafam düşüyor, aynen yaşlı insanlar gibi. Dayanamıyorum, kafamı tutamıyorum. Acaba mevsimsel bişey mi onu da bilmiyorum.

Belki de biliyorumdur da kendime itiraf edemiyorumdur kimbilir!?

Acaba yorgunluğum hassaslığımdan, bu kadar ince düşünmemden, sevdiklerimi kendimden çok düşünmemden, aşırı alınganığımdan, kırılganlığımdan mı, kendi kendime omuzlarıma yüklediğim aşırı sorumluluk duygumdan mı acaba geceleri yorgunluktan bayılışım? Düşünmemek istiyorum, uyurken bile stand by da çalışan beynimi stoplamak istiyorum. Hassaslaşmamak, bu kadar ince düşünmemek ve bu kadar ayrıntılarda takılmamak istiyorum.

Bu işin ilacını bilen var mı?

20 Mart 2009 Cuma

Yıl 2047

Yıl 2047.. Hayal etmek serbest...

















19 Mart 2009 Perşembe

Tençkot Zamanı Kızlarrrr...

Her ne kadar şu anda dışarıda kar atıştırsada mart sonu trençkot zamanıdır, nisan hatta mayıs başına kadar herşeyin üstüne rahatça giyilebilir. Bende pek severim herşeyle de giyilebilmesi ayrıca kullanışlı.. Elbise üstüne tercihim :) Colin's 169 TL

BGN 865 TL

İpekyol 499 TL


Miss Sixty 355 TL


Mudo 195 TL

*Kaynak Süper Dergi

11 Mart 2009 Çarşamba

Zayıflamalıyım :(

Hep duyarız 'evlendikten sonra kilo aldım ' sözlerini, yeni evlenenlerden. Yersen alırsın tabi derdim kendi kendime. Acı gerçekle yüz yüze geldim geçen gün düğünden beri tam 4kg almışım.. İnanamıyorum gerçekten, hissediyordum ama tartının ibresinde görünce daha bir güzel çarptı suratıma. Akşamları sevgili kocacığımla yağtığımız çay, kahve sefaları yanında yenen kekler, kurabiyeler, pazar günleri cips partileri bir bir geçti gözümün önünden hiç birşey boşuna değil :( tıpkı aldığım kilolar gibi.

Ama zayıflayacağım burdan haykırıyorum herkese:) ki başladığımda yarıda bırakmayayım pes etmeyeyim, yepyeni bir diyete başlıyorum, yapanlar var gerçekten de hızlıca kilo verdiriyor, hatta 1 haftada 7.5 kg veren bile var bu diyetle. belki ihtiyacı olan vardır, sizlerle de paylaşıyorum. Benim hedefim 5kg ve 2 haftada vermeyi hedefliyorum. ne zamanmı başlayacağım? 1 lahana alıp evde hazırladığım gün, en geç 17si salı. Her gün nasıl gittiğini de burdan paylaşacağım sizlerle.. Kolay gelsin bana:(

İşte Lahana Diyetim:


½ Beyaz Lahanayı doğrayın, içine 3-4 adet yeşil biber, 3-4 domates, 3-4 yeşil soğan doğrayın çok az sıvı yağ ve tuz ilave edin ve bolca su ile kaynatın, piştikten sonra içine hazır çorbayı yavaş yavaş karıştırarak dökün.
LİMİTSİZ YİYEBİLİRSİNİZ. (sıcak yemeniz tavsiye edilir).

Günde 2 litre su içilecek, ve yapabildiğiniz ölçüde spor veya en az yarım saat veya bir saat yürüyüş yapın.

1.GÜN : Sınırsız meyve (mevsim meyveleri MUZ hariç) + lahana çorbası sınırsız

2.GÜN : Sebze yemeği veya salata (sade, az yağlı , tuz koyabilirsiniz) salataya 2 adet patates haşlaması koyabilirsiniz veya ayrıca yiyebilirsiniz. + lahana çorbası

3.GÜN : Meyve + Sebze (veya salata) + lahana çorbası

4.GÜN :
3 adet Büyükçe MUZ + 1 lt. Light SÜT. (ılık)

5.GÜN : ½ Kıymadan KÖFTE (ekmek yerine galeta unu)

6.GÜN : 4 adet Büyükçe yağsız Biftek+lahana çorbası

7.GÜN : Esmer prinçten 1-1,5 bardak az yağlı az tuzlu pilav.

9 Mart 2009 Pazartesi

İyiki Doğdun Starbcuks!


Starbucks Coffee Türkiye 5. yılını dolduruyor, nice uzun yıllar diliyorum kendilerine:)

Başlangıçta tikylerin buluşma noktası, starbucksta arkadaşlarla laflıyoruz muhabbetlerinin baş kahramanı, bir statü simgesi olan starbucksın artık hayatımızın tam ortasına yerleştiğini bir love mark hikayesi yarattığını görüyoruz hep birlikte. Mantar gibi hızlı çoğalmaları, starbucksta kahve içmenin insan psikolojisine ve egosuna katkıları, yüksek lisans öğrencilerine ders olarak verildiği bu günlerde geldikleri noktanın gerçekten çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Diğer yandan, tatlı sohbetlerin arkadaşı, yorgun günlerin dinlenme mekanı haline geldikleri ve apayrı bir kahve kültürünü oluşturdukları da bir gerçek.
Bu çoğalmanın arkasında yatan insanları tanıyan ve onlarla 3,5 yıldır çalışan biri olarak azimleri ve çalışkanlıkları karşısında saygı ile eğiliyorum. Bu kadar işini seven, saygı duyan ve iyi yapan bir ekiple uzun yıllardır çalışıyor olmak benim içinde mutluluk verici diğer yandan iş yaşantısına dair bana kattıkları da tartışmasız...

Başta da söyledim 5. yıllarını doldurdular ve bunu kutlamak için bana da çok beğendiğim bir hediy göndermişler, cuma öğle yemeğinden sonra ofise geldiğimde masamın üstünde görünce pek mutlu oldum. Yaşgünlerine özel tasarladıkalrı mugı da ayrıca eğlenceli ve yaratıcı buldum. Teşekkür ediyorum tekrar kendilerine.. Nice uzun yaşlar:)

6 Mart 2009 Cuma

Şükürler Olsun!

Bu sabah baharın geldiğini hissettim, ılıcık bir hava, şahane yağan bir yağmur mis gibi kokan toprak.

Gerçekten şükretmek lazım bu güzellikleri görebildiğimiz için, hissedebildiğimiz için... Çoğu zaman bunu göz ardı ediyoruz, farketmiyoruz. Günlük yoğunluklarımız, streslerimiz pek çok güzelliği farketmemizi engelliyor.

Sahip olduğum herşey için şükürler olsun! Hissedebildiğim için, baharın geldiğin mevsimlerin değiştiğini hissedebildiğim için, gözyaşı dökebildiğim için, bazen sızlayacak bazen neşeyle dolacak bir yüreğe sahip olduğum için, yiyecek yemeğim, başımı sokacak bir evim, sevdiklerim, ailem, sağlığım, param, beni hayata bağlayan ve her gün artan bir sevgiyle bağlandığım canım kocam olduğu için..

Şükürler olsun!

2 Mart 2009 Pazartesi

Yıllar Ona Uğramıyor Sanki!

Friends dizisini tekrar izlemeye başladım ilk bölümden başlayarak. Jennifer'a bakıyorum da o zaman nasılsa şimdi de öyle. Yaşlanmıyor sanki.. Saç rengi, teninin pürüzsüzlüğü hep aynı napıyorsa kendine?