27 Şubat 2009 Cuma

Değişiklik Lazım!

Bugünlerde canım ne birşey yazmak, ne birşey okumak, hiçbirşey yapmak istemiyor.. Çalışmakta istemiyorum.. sanki dursam, bir süre hep öyle dursam.. Evden çıkmasam.. Sanırım yoğunlukta, yorgunluktan oluyır bunlar.. Hayatım pazartesi ve cumalardan ibaret sanki bir pazartesi oluyor bir cuma sanki başka gün yok.. nasıl geçiyor anlamıyorum.. geceleri eve geldiğimde yorgunluktan bayılıyorum resmen, saat dokuz buçuk olunca kafam düşmeye başlıyor durduğum yerde. Bundan hiç hoşlanmıyorum sanki sadece çalışmak için yaşıyorum ve zaman akıp gidiyor ellerimden. Bir değişiklik lazım.. Ama ne????

18 Şubat 2009 Çarşamba

Evlilik Hazırlıkları -2-

İlk bölümde neyi nerden uygun fiyata aldığımla ilgili bilgi vereceğimi yazmıştım. Öncelikle yatak örtüsü, masa örtüsü, yastık, yorgan ve havlu gibi tüm eksiklerimi English Home'dan aldım. Fiyatları oldukça uygun ayrıca alışveriş yapmakta bir o kadar da zevkli. Dekorasyonu çok ferahlatıcı ve dingin. Çalışanları da bir o kadar insanı sıkmayan tipteler, yani saatlerinizi geçirebileceğiniz bir mekan, hem de her ne kadar dışarıdan pahallı bir mağaza gibi dursa da oldukça uygun fiyatları. Ben kadıköydekinden almıştım anadolu yakasında bir de caddebostanda var ama avrupa yakasında oturanlar için harbiyedekini tavsiye ederim. Detaylı bilgi için http://www.englishhome.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Porselen ve çatal bıçak takımı gibi eksiklerimi Bernardo'dan almıştım. Kampanya zamanlarını takip etmek gerekiyor, özellikle porselen alana çatal bıçak ya da tencere takımı hediyeleri oluyor yılın belirli dönemlerinde sanıırm şu anda da böyle bir kampanyaları var eğer eksiğiniz varsa kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim ben metrocity ve nautilus dekinden almıştım.

Mutfakım diğer eksiklerini de Tefal shop'lardan almıştım, her ne kadar muadillerine göre fiyatları pahallı gibi görünse de ürünlerin kalitesi, ömrü ve pişirilen yemeklerin kalitesi açısından rakip tanımadığını düşünüyorum. Ayrıca 2 ayda bir kampanyaları oluyor bu kampanyaları takip ederek ürünleri çok daha uygun fiyata almanız mümkün. Ufak mutfak aletlerinizi şimdiden almamanızı tavsiye ederim çünkü evinize ilk gelen dostlarınızın heidye olarak getirme ihtimalleir çok yüksek.

Sıra geldi en heyecanlısına:) GELİNLİK alışverişi gibisi yoktur, türlü türlü gelinlikleri denemek gerçekten çok zevkliydi. Düğünümüz temmuzda sonunda olduğu halde gelinlik işini geçen sene bu zamanlarda halletmiytik, hem indirimlerden yararlanmak hem de en öenmli maddeyi aylar çnce halletmiş olmanın hafifliğini hissetmek beni gerçekten çok rahatlatmıştı eğer imkanınız avrsa bu dönemi kaçırmayın derim çünkü gelinlikçiler mart başında yeni sezon fiyatlarına geçiyorlar. İstanbuldaki bütün gelinlikçileri alt üst ettik diyebilirim, önce kadıköydeki gelinlikçiler sonra bağdat caddesi sonra da nişantaşındaki tüm gelinlikçileri tek tek gezdik tabi b günlerimizi aldı ama çok faydalıydı, en uygun ve kendime yakışanını Lame Dore bağdat caddesi şubesinde buldum. Benim gibi gelinliğini diktirmek istemeyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Modelleri hem yeni hemde tek oluyor yani sizin gelinliğinizde en fazla bir tane daha görebilirsiniz gelinlikleri amerikandan 2 şer tane geliyor dolayısıyla kendinizi biraz daha özel hissedebiliyorsunuz:) biz kızlar için böyle şeyler önemli biliyorum:) düğün zamanıma kadar gelinliğimi depolarında sakladılar böylelikle evde nereye koyacağım sıkıntısında da kurtulmuş oldum...

Yazımı tamda eşyaları aldığımı zamanlama sırasına göre yazıyorum. Gelinlik işimizi hallettikten sonra sıra geldi mobilyalara.. bu kısmı da bir sonraki yazımda anlatacağım...

11 Şubat 2009 Çarşamba

Nasıl yaptın bunu Mischa?

Gördüğümde gözlerime inanamadım gerçekten bu nasıl bir zayıflama? Nasıl bir hırs? Diyetini gerçekten merak etmiyor değilim. Tebrik ediyorum O.C dizinin güzeli Mischa. Ben kendisinden pek haz etmiyorum dizideki karakterinden dolayı yoksa tanışmışlığımız yok :) ama yine de taktir ve tebrik ediyorum kendisini bu değişim için. Gerçi şu anda pek zayıf, yanakları içe çökmüş resmen ama irade süper gerçekten, belki de lipsaction olmuştur? Kim bilir?...

10 Şubat 2009 Salı

Yeni favorim Serena

Gossip Girl izlemeye başladım, kafa dağıtmak ve hayallere dalmak için harika bir dizi tavsiye ederim. Güzel kızlar, güzel evler, şahane kıyafetler her şey var dizide, doğu yakası gençlerinin ulaşılmaz hayatlarını konu alıyor. Favori karakterim Serena. Kız muhteşem gerçekten.. Güzelliği, kıyafetleri.. Her giydiği çok yakışıyor çok zevkli kim giydiriyorsa.. Henüz ilk bölümleri izliyorum ama izlemeye devam edeceğim.

Çok Yoğunum!!!

Biliyorum sevgili okurlarım sizi çok ihmal ettim;) yüzlerce mail aldım bu zamanda neden yazmıyorsun dediğiniz beni merak ettiğiniz ;))) ama iyiyim merak etmeyin. Sadece çok yoğunum işlerim biraz yoluna girdiğinde ve düzeldiğinde tekrar sizlerle buluşacağım ;)

4 Şubat 2009 Çarşamba

Evlilik Hazırlıkları -1-

Eveettt.. Evlilik hazırlığının düzgün ve istediğiniz şekilde gitmesi için öncelikle çok iyi bir bütçe planı yapmalısınız. Düğününüze kadar sizin ve müstakbel eşinizin ne kadar para biriktirebileceğini gelirleri giderleri kağıda dökmelisiniz, bence hazırlık aşamasının en önemli maddesi bu. Alınacaklar listenizi olmazsa olmazlar ve eksiksiz bir evde olması gerekenler olarak 2 bölümde yapabilirsiniz, genelde tüm evlilik hazırlığı dergilerinde çeyiz listesi ya da alınacaklar listesi gibi bir liste olur ki ben geçen sene Bride dergisinden yararlanmıştım arkalı önlü 2 sayfada sizin aklınıza bile gelmeyen ancak evde yaşamaya başladıktan sonra ihtiyacınız olacak herşey eksiksiz olarak bulunuyor. Örnek olması açısından benim faydalandığım listeyi sizlerle de paylaşıyorum. Bu listeden alacakalarınızı ve zamanlamasını organize edebilirsiniz. Aldığınız her üründen sonra bu listeden üzerlerine çizik atmak çok zevkli oluyor:)

MOBİLYA VE AKSESUARLAR DEKORATİF AKSESUARLAR
Oturma grubu, Yemek odası takımı, Yatak odası takımı, Kütüphane, Çalışma masası, Sehpa takımı, Mutfak dolabı, Banyo dolabı, Ayakkabı dolabı, Televizyon sehpası, Vestiyer, Mutfak masa ve sandalyeleri, Gazetelik, Gardrop, Halı ve kilimler, Lambalar, Abajurlar, Perdeler, Tablolar, Aynalar, Kül tablaları, Vazo ve resim çerçeveleri, Şamdan, Duvar ve masa saati, Dekoratif koltuk üstü örtü ve yastıkları, Dekoratif mumlar

ÖRTÜLER ve BEYAZ EŞYALAR
Masanız için; Günlük yemek örtüsü ve peçeteleri, Özel günler için yemek örtüsü ve peçeteleri, Amerikan servisler, Yatağınız için; Nevresim takımları, Yatak örtüsü, Battaniye, Yorgan ve pike, Yastık, Banyonuz için; El ve yüz havluları, Vücut havluları, Banyo çıkışı ayak havlusu,Lif, kese ve sabunluk, Bornoz takımı, Duş perdesi, Klozet takımı, Makine örtüsü, Buzdolabı, Bulaşık makinesi, Aspiratör, Fırın, Çamaşır makinesi, Çamaşır kurutma makinesi, Şofben, Ütü.

ELEKTRONİK EŞYALAR EV GEREÇLERİ
Televizyon, Video kamera, VCD/DVD player, Müzik seti, Telefon, Saç kurutma makinesi, Elektrik süpürgesi, Radyo-çalar saat, Alet kutusu, İlk yardım çantası, Ecza dolabı, Ütü masası, Bavul seti, Portatif merdiven, Süpürge, Paspas, Çamaşır kurutmalığı, Çamaşır sepeti, ipi ve mandalı

YEMEK TAKIMLARI ÇATAL BIÇAK TAKIMLARI
Düz servis tabakları, Çukur tabaklar, Salata ve tatlı tabakları, Ekmek ve tereyağı tabakları, Salata kasesi, Büyük kayık tabakları, Küçük kayık tabakları, Meyve tabağı, Çorba tenceresi, Çorba kaseleri, Tuzluk ve biberlik, Sosluk, Kürdanlık, Yağlık ve sirkelik, Kahvaltı bıçağı, Kahvaltı çatalı, Kahvaltı kaşığı, Yemek çatalı, Yemek bıçağı, Yemek kaşığı, Balık bıçağı, Balık çatalı, Servis kaşığı, Servis çatalı, Servis bıçağı, Servis maşası, Tahta kaşık ve spatula, Bıçak seti, Şeker maşası, Çay kaşıkları, Sos kepçesi, Kepçe, kevgir ve kürek


BARDAKLAR ve SERVİS PARÇALARI
Su bardakları, Kırmızı şarap bardakları, Beyaz şarap bardakları, Şampanya bardakları, Kokteyl bardakları, Bira bardakları, Viski bardakları, Rakı bardakları, Likör bardakları, Konyak bardakları, Çay bardakları, Çay ve nescafe fincanları, Kahve fincanları, Peynir tabağı, Tereyağ kabı, Pasta tabağı, Kremalık, Şekerlik, Porselen demlik, Ekmek sepeti, Servis Tepsileri, Peçetelik, Peçete halkaları, Kapaklı kek tabağı, Buz kovası ve maşası

ELEKTRİKLİ MUTFAK ALETLERİ MUTFAK AKSESUARLARI
Tost makinesi, Ekmek kızartma makinesi, Kahve /çay makinesi, FritözSu ısıtıcısı, Elektrikli bıçak, Mikser/ mutfak robotu, Hamur açma makinesi, Mikro dalga fırın Blender,
Mutfak makası, Mutfak tartısı, Konserve açacağı, Tirbuşon, Termos, Ekmek kutusu, Ekmek tahtası, Cezve takımı, Makarna süzgeci, Çay süzgeci, Sarımsak ezici, Nihale, Narenciye sıkacağı, Düdüklü tencere, Kızartma tenceresi, Barbekü-mangal, Çelik tencere takımı, Teflon tava takımı, Payreks tencere takımı, Çaydanlık, Güveç kapları, Kek kalıpları, Saklama kapları, Erzak kavanozları, Baharat takımı, Sebze sepetleri, Yumurta çırpıcı, Yumurta fırçası, Fırın tutacağı, Yemek önlüğü..

Eminim bunların bazılarına sahipsiniz zaten, bazıları da olmasa da olur.. Ancak resmin tamamını görebilmeniz için faydalı olduğunu düşünüyorum en azından benim için çok faydalı olmuştu.

Bu planı yaptıktan sonra sıra geliyor tüm eksikleri satın alacağımız yerlere, bir sonraki yazımda eksiklerimi nerelerden tamamladığımla ilgili, hangi ürünlerin hangi mağazalarda daha uygun fiyata bulabileceğinizle ilgili bilgi vereceğim.

3 Şubat 2009 Salı

Kocaman kocaman gözlükler...

Büyük gözlükleri çok beğeniyorum, yüzüm büyük olduğu için kendime de yakıştırıyorum. 2009'da da kocaman kocaman gözlükler çok moda yine. Erkeklerde de aynı şekilde. süper süper.. :)