30 Ocak 2009 Cuma

Evlilik Fuarı Başlıyor!

Geçen sene bu zamanlar ne kadar da heyecanlı ve telaşlıydım 6 ay vardı evlenmemize ve alınacak, yapılacak bir sürü şey vardı nasıl yetişecektim nerden başlayacaktım. 99 depreminde evimiz yıkıldığı için pek çok anne gibi canım annemin benim için hazırladığı çeyizlerim enkaz altında kalmıştı. Depremden sonrada çeyiz olsun diye herhangi bir şey almamıştık, yani evlenmeye karar veridiğimizde nerdeyse hiçbirşeyim yoktu çeyiz adına. O yüzden biraz panikte olmaya başlamıştım, nasıl yetişip bu kadar çok şeyi nasıl alacaktım hem maddi hem fiziksel bir güç gerektiriyor bu işler. O yüzden evlilik hazırlığı yapan herkese kendisine çok iyi bakmasını tavsiye ederim özellikle son 6 aya girdiğinizde fiziksel olarakta çok yoruluyorsunuz.

Geçen sene bu zamanlar ben telaş ve panik içindeyken Evlilik fuarına gittik sevgili eşimle birlikte. Çok faydalı oldu benim için, evlilik dediğinizde aklınıza gelecek ya da gelmeyecek herşey var bu fuarda, ufkunuzu açıyor, kesinlikle fikir veriyor. Yeni evlenecek arkadaşlara kesinlikle gitmelerini tavsiye ederim. 6-8 Şubat 2009 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Saray’ında gerçekleşek.

Hazır evlilik konusuna girmişken, şimdi 6 aylık evliyim. Çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdim ailelerimizn sıfır maddi desteği ile planlı ve organize şekilde herşeyimizi eksiksiz yaptık, tabi burda sevgili eşimin planlı ve organize olması, yaptığımız planlara beni adapte edip uygulmamı sağlaması benim en büyük şansımdı.

Evlilik hazırlıkları esnasında internette bu konuyla ilgili çok fazla zaman geçirmiş, pek çok şey okumuştum. Evlilik listesini hazırlamaktan tutun da, gelin saçına kadar herşey için blogger arkadaşlardan fikir edinmiştim, bu ihtiyacı çok net bildiğimden bende nasıl hazırlandığımı sizlere faydalı olması için biraz da olsa yol göstermesi için nacizane yazacağım. Pek yakında :)

2 yorum:

PENNEARABIATA dedi ki...

akıllı planlar + doğru uygulamalar. formül bu.

Siparişleriniz İçin dedi ki...

kocacım sen acaba evlilik danşmanlığıda mı yapsan ;)